Fabel 1 : U mag geen dieet volgen tijdens uw zwangerschap

De waarheid : U mag wel een dieet volgen tijdens uw zwangerschap, maar alleen op basis van een gezond voedingsprogramma. Gebruik dus nooit medicatie om af te slanken en volg nooit een hongerdieet.


Fabel 2 : Om af te slanken móet u sporten.

De waarheid : Sporten en bewegen houdt een mens vitaal en is dan ook voor iedereen aan te raden. Met onze uitgebalanceerde voeding zal men op een gezonde manier gewicht controleren en is sporten niet beslist noodzakelijk.


Fabel 3 : Om uw gewicht te controleren mag u niet meer eten wat u .
lekker vindt.


De waarheid : U mag alles eten wat u lekker vindt, als het maar gezond is.


Fabel 4 : Om te kunnen afslanken moet u veel kennis hebben op het gebied van voeding en gezondheid.

De waarheid : Het is altijd goed om kennis van zaken te hebben op gebied van voeding en gezondheid. Maar met een goede begeleiding is die kennis niet strikt noodzakelijk. Wel moet u gemotiveerd zijn om te willen afslanken en bereid zijn om uw eetgewoonten enigszins aan te passen.


Fabel 5 : U mag geen dieet volgen terwijl u borstvoeding geeft aan uw baby.

De waarheid : U moet zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met het dieet dat u volgt. Voedingsstoffen die belangrijk zijn voor u en uw baby. Diëten met een evenwichtig voedingsprogramma is dus geen probleem maar gebruik nooit medicatie om uw gewicht te controleren en volg nooit een hongerdieet.


Fabel 6 : Met bepaalde diëten zal u wel sneller gewichtcontrole hebben, maar de kilo’s zullen er ook snel weer aankomen.

De waarheid :Na het gebruik van bepaalde afslankprogramma's zal u weer snel terugvallen in uw "oude eetpatroon". Diëten zijn vaak eenzijdig en moeilijk vol te houden. Om uw gewicht blijvend onder controle te kunnen houden zal u uw eetpatroon ook blijvend moeten veranderen. Ons uitgebalanceerde voedingsprogramma is smakelijk en eenvoudig om te volgen en is beslist geen hongerdieet. Ons programma biedt u de mogelijkheid om een gezonde maaltijd naar keuze te nuttigen, en geeft u de mogelijkheid om slank te blijven.